Близо 200 българи, които учат и работят в Германия, посетиха

...
Близо 200 българи, които учат и работят в Германия, посетиха
Коментари Харесай

200 българи получиха атрактивни предложения за работа на кариерен форум в Кьолн

Близо 200 българи, които учат и работят в Германия, посетиха първото издание на „ Българския кариерен конгрес “ в Университета в Кьолн. В ревюто участваха 20 водещи родни компании от сферата на инженерните и компютърните науки, промишлеността, консултантските услуги. Те показаха активността си и насочиха към младите ни сънародници атрактивни оферти за работа и професионално развиване у нас. Организатори на събитието са Министерство на труда и обществената политика, съдружие „ Български кариерен конгрес “ и Клуб „ Будители “.
 Василена Чернева, създател на Нюрнбергски чуждоезиков институт: Въпрос на съвест е да оказа помощ на всеки мой съотечественик
Изложението беше намерено от заместник-министърa на труда и обществената политика Зорница Русинова, ръководителя на Службата по трудови и обществени въпроси към Посолството на България в Берлин Невена Бабева, Елена Димитрова, ръководител на Клуб “Будители ” и Ангел Игнатов, ръководител на “Български кариерен конгрес ”.

“Мисля, че тук учат доста умни и амбициозни младежи, които откакто получат своето обучение в влиятелни университети, ще могат да се осъществят и да работят в България “, сподели заместник-министър Русинова. Тя срещна аудиторията с трендовете на пазара на труда и настоящата икономическа обстановка в у нас.„ През 2018 г България е измежду 5-те страни членки на Европейски Съюз с максимален растеж на заплатите –8,9%.Очакванията са, че наклонността ще се резервира и през актуалната година, сподели Русинова. Тя показа преимуществата на трудовото и общественото ни законодателствои политиките в поддръжка на младите фамилии.

Изложението в Кьолн ме притегли, тъй като ми даде опция да срещна доста забавни персони, другари и състуденти, сподели Виктория Димова, приключила в Университета в Мюнстер.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР