Близо 20 години след създаването си Facebook продължава да расте,

...
Близо 20 години след създаването си Facebook продължава да расте,
Коментари Харесай

Facebook вече има 2 милиарда потребители

Близо 20 години след основаването си Фейсбук продължава да пораства, като обществената мрежа към този момент има 2 милиарда дейни консуматори на ден. Данните са от информацията за финансовите резултати на Meta за последното тримесечие на предходната година, като се регистрира прибавянето на 16 милиона консуматори.

Приходите на компанията понижават с 4% до 32.2 милиарда $ през последното тримесечие. Компанията обаче предприе ограничения за понижаване на разноските, в това число със обилни съкращения на над 10000 чиновници. Главният изпълнителен шеф, Марк Зукърбърг, декларира, че Meta ще продължи с орязването на разноските за реализиране на по-висока успеваемост. Като приоритет се показва развиването на технологии с изкуствен интелект.

Подразделението Reality Labs, което се занимава с планове във VR, AR и метавселената, отбелязва загуби на стойност 4.3 милиарда $ за тримесечието и близо 14 милиарда $ за цялата 2022 година Тази година се чака загубите да са даже по-големи, само че вложенията ще продължат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР