Близо 20 години след появата на култовата лента на братя

...
Близо 20 години след появата на култовата лента на братя
Коментари Харесай

Разкриха какво означава зеленият код в „Матрицата“

Близо 20 години след появяването на паметната лента на братя Уашовски (днес сестри Уашовски) „ Матрицата “, падащият зелен код е разгадан, оповестява cnet.com, базирайки се на Саймън Уайтли – художникът, основал кода.
Падащият като дъжд зелен цифров код, знак на паметната трилогия, в действителност е... рецепта за суши.
„ Кодът в „ Матрицата “ е комбинация от предписания за суши “, разкри Саймън Уайтли, като добави, че в основата на кода е готварска книга на жена му, която е родом от Япония.
В „ Матрицата “ светът, който познаваме, в действителност е изкуствена действителност, основана от машини за да подчинят и употребяват индивида като източник на сила. Главният воин Нео (Киану Рийвс) търси истината за Матрицата, вярвайки, че по този начин ще освободи съзнанието си от нейния надзор.
Във кино лентата кодът съставлява визуализация на виртуалната действителност, която може да бъде прочетена единствено от Нео.
„ Матрицата “ се появи на бял свят през 1999 година и промени света на киното вечно. Лентата с Киану Рийвс и Лорънс Фишбърн завоюва четири награди Оскар - за монтаж, тон, образни резултати и монтаж на звукови резултати.
Режисьори и сценаристи на паметната лента са Лана и Лили Уашовски, които тогава бяха Лари и Анди Уашовски.
Бившите братя Уашовски, които преди няколко години смениха пола си, са режисирали продукции като "Матрицата ", "V като Вендета ", "Облакът Атлас ", "Пътят на Юпитер ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР