Близо 20 автобуса, превозващи български граждани на ГКПП Хоргош-Рьоске бяха

...
Близо 20 автобуса, превозващи български граждани на ГКПП Хоргош-Рьоске бяха
Коментари Харесай

Близо 20 автобуса с българи чакаха с часове на сръбско-унгарската граница

Близо 20 рейса, пренасящи български жители на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош-Рьоске бяха забавени на сръбско-унгарската граница. Това се е случило против 1-ви април, сочат сигнали, подадени в Министерството на външните работи. Веднага след приемането им, Посолството на България в Будапеща е оказало подпомагане на чакащите ни сънародници, оповестяват от Министерство на външните работи.

" След осем диалога с основния дежурен на МВР-Унгария е открито, че от март на граничните пунктове на Унгария се организира непрекъсната интервенция „ Сухопътни граници 2018 “. Това важи изключително за уязвимите за миграционен напън посоки. Операцията включва тотална инспекция на всички моторни транспортни средства, влизащи в страната от Сърбия. Властите обръщат изключително внимание на ТИР-автомобили и рейсове. Това е повода за забавянето на рейсовете с българи, измежду които и възпитаници. Министерство на външните работи е уведомило навреме подалите сигнала за интервенция „ Сухопътни граници 2018 “, изясняват от българското външно министерство.

От ведомството припомнят, че отбелязването на католическия Великден, пониженият брой чиновници на граничен надзор и парламентарните избори в Унгария на 8-и април също може да утежнят прекосяването през страната. Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош-Рьоске е а върху главната пътна артерия, водеща от България към Виена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР