Близо 20 000 страници архивни документи на Общински съвет -

...
Близо 20 000 страници архивни документи на Общински съвет -
Коментари Харесай

Архивни документи на Общински съвет - Варна вече са достъпни онлайн

Близо 20 000 страници архивни документи на Общински съвет - Варна към този момент са налични онлайн. Решения и протоколи на институцията от 1999 година до през днешния ден са оповестени на уеб страницата varnacouncil.bg, секция Архив. Достъпът е свободен и безвъзмезден.
В цифровия списък са събрани над 250 документа, като базата данни ще продължи да се уголемява. Амбицията е на уеб страницата на институцията да бъдат качени всички налични решения от първия демократично определен общински съвет през 1991 година.

"Желанието ни е решенията и протоколите на Общински съвет - Варна от 1991 година до през днешния ден да са обществени. Дигитализирането на документите от интервала 1991 година - 1999 година ще отнеме малко повече време, само че се надявам в границите на шест месеца да успеем да ги обработим и да ги публикуваме на уеб страницата ", сподели ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов в Деня на българската община - 12 октомври.

Онлайн документите дават опция на всеки, който се интересува от минали решения на общинските съветници, да потърси информация в цифровия фонд.

Другата вест е, че от броени дни Общински съвет - Варна има уеб адрес на кирилица. При изписването му обс-варна.бг се отваря автоматизирано съществуващият уебсайт на институцията varnacouncil.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР