Близо 20 000 станаха жертвите в Сирия и Турция след

...
Близо 20 000 станаха жертвите в Сирия и Турция след
Коментари Харесай

Продължава издирването на оцелели. Десетки хиляди са евакуирани

Близо 20 000 станаха жертвите в Сирия и Турция след тежките трусове тази седмица. Други повече от 60 хиляди са ранени. Десетки хиляди са и евакуираните. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че повече от 6000 спасители от над 50 страни работят на терен. Предстои да дойдат и още екипи от чужбина. Момче на две години беше избавено отдолу под руините в турския град Хатай. Мерт Татар прекарал покрит 72 часа, когато аварийните отряди го разкрили и избавили.

Броят на жертвите след трусовете в Турция и Сирия надвиши този от бедствието във Фукушима преди повече от десетилетие, до което също се стигна след земетресение. Десетки хиляди са евакуираните и ранените. Много от телата на починали към момента не са разпознати. 

Спасителите не престават да откриват и оживели. 2-годишно дете беше открито в Хатай след 3 дни под отломките. В Сирия избавителните интервенции също не престават.

Втори ден турският президент Реджеп Ердоган е в засегнатите региони. В Газиантеп той разяснява, че всички институции работят на терен. 

 
Докато тече оценката на вредите, в този временен миг предоставяме 10 000 лири финансова помощ на нашите жители. Така желаеме най-малко малко да облекчим проблемите им.
Реджеп Ердоган, президент на Турция

10-те хиляди лири, които турското държавно управление отпуска на фамилиите, се равняват на към 500 евро. Турция разчита и на интернационална помощ. Според външния министър Мевлют Чавушоглу такава са дали обещание близо 100 страни и повече от 10 организации. 

На този декор първи ескорт с филантропична помощ съумя да доближи Северозападна Сирия.

Рейтинговата организация Fitch предвижда, че икономическите загуби може да доближат минимум 2 милиарда евро. Оттам означават, че застрахователното покритие в региона на трусовете е доста едва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР