Близо 20 000 души са се събрали на митинг срещу

...
Близо 20 000 души са се събрали на митинг срещу
Коментари Харесай

Многохиляден протест срещу мерките в Берлин, полицията разпръсква тълпата

Близо 20 000 души са се събрали на протест против стягане на ограниченията против разпространяването на ковид в Берлин, Германия.

Демонстрантите упорстват, че ограничаващите ограничения против болестта нарушават техните права и свободи. Проявата се охранява към три хиляди служители на реда.

Полицията прикани участниците в многохилядна проява да се разотидат, защото не съблюдават условията за носене на защитни средства, оповестиха ДПА и Франс прес, базирайки се известие на полицията в " Туитър ".

" За страдание нямаме различен избор. Обърнахме се към водача на демонстрацията и го информирахме, че събирането ще бъде прекъснато от полицията ", се споделя в известието. Решението на полицията е било взето след дълги договаряния с уредниците, които не са довели до вземане предвид с условията.

Преди това полицейска говорителка сподели, че в центъра на немската столица са се събрали към 18 хиляди индивида и не престават да прииждат още хора за плануваната проява. Тя сподели, че силите на реда неведнъж са предупреждавали участниците в проявата, че мнозина от тях не носят маски и не съблюдават обществена отдалеченост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР