„Близо 2 млрд. лв. е дупката, която се отваря от

...
„Близо 2 млрд. лв. е дупката, която се отваря от
Коментари Харесай

Керемедчиев: Песимист съм, че до края на годината ще успеем да получим средставата по Плана за възстановяване

„ Близо 2 милиарда лева е дупката, която се отваря от Плана за възобновяване. Даже тези пари да влязат, това ще се случи единствено след открити констатации от Европейска комисия, че промените у нас се случват. Това няма по какъв начин да стане, защото би трябвало да се гласоподават над 60 законопроекта, които би трябвало да подкрепят тази промяна”. Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред Нова тв.

Той е безапелационен, че парите от Плана за възобновяване и резистентност са жизненоважни за страната ни. „ Беше заложено тези пръвоначални средства да влязат в двата бюджета, т.е. бяха калкулирани, само че не влязоха. Тази дупка би трябвало да бъде запълнена”, счита някогашният зам.-министър на външните работи.

„ Песимист съм, че до края на годината ще успеем да получим средставата по Плана за възстановяване”, означи той.

През есента ще има нова актуализация на бюджета, съобщи той.

„ По всяка възможност ще стигнем до такава степен, тъй като дупката, която се отваря със обществените заплащания, неналичието на подкрепяне на съответни бизнес среди, които са подвластни от доставката на газ и всички ограничения, които сега не влизат, най-после ще излязат солено, тъй като би трябвало да се извадят пари, с цел да се покрият”, разяснява той.

По думите му е явно, че и България, и страните в Европейски Съюз са в тежка икономическа рецесия, която съгласно него ще се задълбочава поетапно със прекъсването на газовите доставки за огромните стопански системи.

Той разяснява и политическата обстановка в страната. „ Важно е дали отиваме на избори, дали третият мандат ще се реализира и в случай че се реализира – това за какъв интервал от време ще е. Различните партии споделиха разнообразни периоди – от 6 месеца до година или две. Такъв къс интервал от време обаче значи, че още веднъж продължаваме да закърпваме обстановката и да съживяваме един Франкенщайн, който беше основан от позиция на икономическата политика на правителството”, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР