Близо 2 млн. работещи в Германия може да получат значително ...

Близо 2 млн. работещи в Германия може да получат значително

Минималната заплата в Германия става 12 евро на час

Близо 2 млн. работещи в Германия може да получат изобилно нарастване на заплащането си след нарастването. Увеличението възлиза на внушителните 25%.

Промяната може да усили приходите на близо 2 млн. души в Германия, които работят на минимална заплата, което съставлява към 5% от всички служащи в стрaната, показва Карстен Бржески, икономист от ING. По думите му, решаването може да се дефинира като „ изобилно “, предава CNN.

Минималното възнаграждение в Германия към този момент беше увеличено до 10.45 евро на час, като смяната би трябвало да влезе в действие от юли 2022 година. Коалиционното съглашение не показва по кое време ще влезе в действие новото решаването за по-високо минимално заплащане, съобщи настоящо.ком.

Икономистът от UBS Феликс Хюфнер разяснява, че решаването ще „ засили общия напредък на заплатите “ в немската стопанска система, само че въпреки това ще предизвика напън върху необятен набор от хонорари в страната.

Германската централна банка предприе необикновен метод през тази седмица, като обществено критикува нарастването на минималната заплата, акцентирайки, че това ще удари тези, които печелят повече.

Инфлация

Икономисти и законотворци по света преглеждат нарастването на заплатите като основен съставен елемент за инфлацията. В Германия инфлацията през октомври доближи 4.5%, което е най-високото ниво от близо три десетилетия. Очевидните аргументи за високата инфлация са скокът в стойностите на енергийните артикули и повишаването на храните.

Германия въведе за първи път минимално заплащане на национално равнище в размер на 8.50 евро на час през 2015 година.

Въвеждането на минимална заплата набира от ден на ден последователи в Европа, защото доста страни нямат идея за най-малък размер на възнаграждението. Това се случва на фона на намаляване на въздействието на работническите организации.

Европейската комисия означава мощно намаляване на каузи на служащите в Европейски съюз, които имат групови трудови контракти, в срока сред 2000 и 2015 година, като спадът е характерно мощен в страните от Централна и Източна Европа.

Европейският съюз покаже ново законодателство през този месец, което цели увеличаването на минималното заплащане в страните от Европейски съюз. Законът планува минималната заплата да бъде в размер на най-малко 50% от междинното заплащане във всяка страна.

Така или другояче, актуалното минимално заплащане в Германия е измежду най-високите в Европейския съюз.

Източник: petel.bg