Близо 2 милиарда лева ще бъдат изплатените компенсации заради високите

...
Близо 2 милиарда лева ще бъдат изплатените компенсации заради високите
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Близо 2 милиарда лева ще бъдат изплатените компенсации заради високите сметки за ток

Близо 2 милиарда лв. ще бъдат изплатените обезщетения поради високите сметки за ток. Това сподели за Нова телевизия зам.-министърът на енергетиката Пламен Данаилов.

„ Те няма да се видят на едно място, защото включват два отчетни интервала. Всички небитови консуматори на електрическа енергия, които са над 630 хиляди, както и битови такива на природен газ ще получат обезщетения за месеците от декември до март. Схемата е сложна, защото всеки небитов консуматор на ток би трябвало да бъде тестван, с цел да се изплати компенсацията. Битовите консуматори на природен газ са към 137 хиляди, като също ще получат обезщетенията си за този интервал. Това важи и за топлофикационните дружества”, добави още Данаилов.

„ Със сметките за февруари месец ще се получи компенсацията от 75% с приспадане на сумата. За декември месец тя беше избрана на 130 лв. за мегават час, за останалите месеци тя ще е 75% от увеличената цена над базовата, само че не повече от 250 лева.”, сподели Данаилов.

Във връзка с режимите на тока, които редица общини у нас бяха принудени да вкарат, зам.-министърът изясни, че повода за това е главно в централизираното ръководство при предишни години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР