Близо 2 милиарда души от 53 държави членки на Британската

...
Близо 2 милиарда души от 53 държави членки на Британската
Коментари Харесай

70 г. на трона: Мегаконцерт и 60 000 улични партита в чест на Елизабет II


Близо 2 милиарда души от 53 страни членки на Британската общественост на нациите се готвят да отбележат 70-годишнината от началото на ръководството на кралица Елизабет Втора.

Подготовката за четирите дни на Платинения празник стартира преди близо година.

Военен церемониал с близо 4000 участници и 70 самолета, грандиозно празненство в Бъкингамския замък със международни музикални звезди, 60 000 улични празненства, в които ще се включат над 12 милиона британци. Това са дребна част от събитията, които ще отбележат историческия факт, че кралица Елизабет II ръководи седем десетилетия.

В неделя беше генералната подготовка за военния церемониал в нейна чест, а пред Бъкингамския замък към този момент е построена сцената за концерта, на който ще пеят Даяна Рос, Куин и Адъм Ламбърт, Андреа Бочели, Елтън Джон и още десетки реализатори.

Акцент в сцената е голяма апаратура във тип на дърво, с която да се означи краят на самодейността за засаждане на 1 милион нови дървета в страната във връзка юбилея.

Цяла Англия е празнично украсена, а ограниченията за сигурност са изключителни. Очаква се за четири дни британците да похарчат над 1 милиард паунда за празника.

Юбилеят ще бъде маркиран също и в Австралия, Канада, Нова Зеландия и още 13 страни, на които Елизабет II също е кралица от 70 години.

А какво значимо събитие ще се случи за първи път на юбилея ѝ - четете на.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР