Близо 2 хил. са пострадалите служители на МВР за 7

...
Близо 2 хил. са пострадалите служители на МВР за 7
Коментари Харесай

Близо 2 хил. са пострадалите служители на МВР за 7 години

Близо 2 хиляди са потърпевшите чиновници на Министерство на вътрешните работи за 7 години . Граждани са подали сигнали против 24 827 чиновници , от тях 1 786 са избрани като основателни или отчасти основателни, оповестяват от Фондация " Общество и Сигурност ".

" В последните седмици се заприказва за хулиганството на стадионите и потърпевшите служители на реда, а преди няколко години водещата тематика беше полицейското принуждение и корист с пълномощия. И да, дали полицията бие или е бита е мнение, което доста постоянно се образува от нещата, които четем , репортажите, които гледаме и диалозите, които водим с другари, познати и сътрудници ", изясняват от фондацията.

Спрямо данните с които те разполагат, за интервала 1 януари 2011 година - 19 април 2018 година са потърпевши 1 925 чиновници в Министерство на вътрешните работи. 1134 чиновници в последните седем години са с леки телесни повреди. 749 чиновници в Министерство на вътрешните работи в последните седем години са с със междинна телесна щета. 9 чиновници в последните седем години са с тежки телесни повреди, а 33-ма са починалите чиновници в Министерство на вътрешните работи за същия интервал.

Нараняванията , породени вследствие на непозволени дейности от жителите са 41% от общия брой или 794 случая, като през 2015 година съвсем 50% от всички пострадвания на чиновниците са от жители ( 126 от общо 255 потърпевши служители).

 Снимка 355916
Източник:

За интервала 2011 - 2017 година са подадени общо 24 827 сигнала от жители против чиновници в Министерство на вътрешните работи за превишаване на служебни пълномощия, корист със служебното състояние или упражнено принуждение.

От тях като основателни са избрани 1309 от тях, а като отчасти основателни 477 или общо 1786 сигнала - 7% от общия брой.

" Ако се върнем при започване на статистиката то ще забележим, че имаме 1925 потърпевши чиновници и 1786 потърпевши жители . И да, знаем, че този математически метод може да се стори доста банален, а даже и манипулативен, тъй като зад тези числа има човешки ориси, оскърбление, засегнатост и оскърбление... И въпреки всичко, безспорната стойност демонстрира, че служителите на реда са повече бити, в сравнение с биещи . Да, с малко повече, само че въпреки всичко ", изясняват от фондацията.

 Снимка 355915
Източник:

" Една от главните функционалности на полицията е да опазва публичния ред и сигурност, а едно от пълномощията и е използването на мощ . Важно е, като жители, да вършим разлика сред приложимост на мощ и полицейско принуждение, тъй като всеки служител на реда има право да използва мощ в случай че не бъде изпълнено полицейско предписание, а съпротивата е наказуема ", добавя Фондация " Общество и Сигурност "

Според тях, " преди служителите на реда да пазят нас, би трябвало да имат пълномощията, уменията и знанията да защитят себе си . Полицаите би трябвало да познават законите, само че и законите би трябвало да са направени по този начин, че да им разрешават да реагират и работят в името на нашата сигурност ".

" Жертви сме освен ние - жителите, само че и работещите в Министерство на вътрешните работи - 1 925 от тях и това би трябвало да спре, тъй като полицията и жителите са сътрудници и са от едната страна на барикадата. От другата са всички, които нарушават законите. И вместо да се противопоставяме, ненавиждаме и бием един различен, извънредно време е дружно да решим каква полиция, сигурност и Министерство на вътрешните работи желаеме и решението за това да бъде наше, а не да бъдем употребявани за статисти в процеса на сбъдване на нечии самостоятелни фантазии и упоритости ", разяснява Фондация " Общество и Сигурност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР