Близо 2,4 млрд. лв. данък добавена стойност (ДДС) е възстановен

...
Близо 2,4 млрд. лв. данък добавена стойност (ДДС) е възстановен
Коментари Харесай

Ето кои фирми могат да очакват НАП да им възстанови ДДС

Близо 2,4 милиарда лева налог добавена стойност (ДДС) е възобновен от Национална агенция за приходите през първата половина на 2022 година на правилни компании, регистрирани в Териториална дирекция на Национална агенция за приходите " Големи данъкоплатци и осигурители ", оповестиха от приходната организация. Това е с 25% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Изрядните сдружения са получили назад заявеното от тях Данък добавена стойност още в границите на настоящия месец, в който са подали справка-декларация, преди приключването на 30-дневния законов период. На част от тях данъкът е възобновен без даже без да е осъществена инспекция от данъчните органи.
 Национална агенция за приходите търси налозите върху 14 милиона доходи от наемодатели в Airbnb, чака данните и от Booking.com
Давате парцел чартърен в Airbnb или Booking.com? Национална агенция за приходите ще ви потърси скоро

Това е допустимо с помощта на опростената процедура за възобновяване на Данък добавена стойност, която Национална агенция за приходите ползва сполучливо към този момент няколко години. Целта е средствата да се върнат оптимално бързо в стопанския оборот, с цел да не се затруднява икономическата активност на предприятията, което пък води до нови доходи за държавния бюджет.

Ръст има и в събраните доходи, регистрират от Търговско дружество на Национална агенция за приходите " Големи данъкоплатци и осигурители ". Само за първите шест месеца на 2022 година постъпленията в бюджета са близо 5,6 милиарда лв.. Това са над 1,3 милиарда лева или 30% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Нетните доходи от Данък добавена стойност са към 2,3 милиарда лева, което е с над 762 млн. лева или 50% повече, по отношение на първите шест месеца на 2021 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР