Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от

...
Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от
Коментари Харесай

Тъжна статистика: Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от коронавируса

Близо 1900 души са умряли единствено в Ню Йорк от новия ковид. Смъртните случаи са се нараснали с 305 единствено за едно денонощие - от 1562 до 1867. Броят на инфектираните в Ню Йорк е повишен с над 6000 през последните 24 часа до 56 289. 11 739 от тези хора са в болница. Това сочат данни на кметството на най-многолюдния град в Съединени американски щати, представени от ТАСС и Българска телеграфна агенция.  

„ Следващата седмица ще е най-тежката в града от началото на епидемията “, предвижда през вчерашния ден кметът Бил де Блазио. Той предизвести за задаващ се дефицит на експерти и апарати за обдишване на тежко заболели.

Пристигнал в Манхатън в понеделник, корабът „ Комфърт “ от морската пехота на Съединени американски щати, който е плаваща болница, стартира през вчерашния ден да приема първите си пациенти. Той има потенциал да лекува до 1000 души. Плаващата болница няма да приема хора, инфектирани с ковид, а други пациенти, с цел да облекчи претрупаната здравна система в Ню Йорк, осведоми Франс прес.

Луксозен ресторант в града в това време се трансформира в кухня за хора, изпаднали в потребност поради рецесията, заяви неговият притежател Даниел Хум. Известният швейцарски основен готвач сподели, че благодарение на благотворителната организация „ Ритинк “ възнамерява да подготвя до 3000 порции дневно в своя „ Илевън Медисън парк “.

„ Това е един от моментите в моята кариера, с които се гордея най-вече. Този град ми даде всичко, тъй че в действителност желаех да измисля какво мога да направи в подмяна “, сподели Хум, представен от ДПА. Ресторантът бе затворен на 17 март в сходство с подхванатите от управляващите в Ню Йорк ограничения за ограничение на разпространяването на ковид. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР