Близо 19 хиляди нарушения на пътя за превишена скорост са

...
Близо 19 хиляди нарушения на пътя за превишена скорост са
Коментари Харесай

19 хиляди с превишена скорост по пътищата за седмица

Близо 19 хиляди нарушавания на пътя за превишена скорост са записали от полицията за интервала 21-27 август. Специализираната интервенция е по самодейност на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL

От систематизираните данни излиза наяве, че 12 535 са откритите нарушавания с мобилни механически средства за надзор на скоростта, инсталирани в колите на Пътна полиция, а останалите 6 420 - от стационарните камери.

Като цяло по време на тази интервенция са установени 6 046 нарушавания повече, спрямо последната такава интервенция, която се организира през месец април.

Ръстът съгласно комисар Бойко Рановски, шеф на отдел " Пътна полиция ", е естествен, като той уточни няколко аргументи за това - натовареността по пътищата, която е извънредно огромна, изключително в летния сезон, както и ефикасният надзор.

Промените в Закона за придвижване по пътищата с махането на предупредителните табели пред мобилните системи за надзор на скоростта, също са дали своя позитивен резултат, сочат още данните на полицията.

В рамките на интервенцията екипите на полицията са разкрили и няколко закононарушения. В 20 коли са открити опиати, открит е мъж, разгласен за търсене.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е най-голямата причина за пораждане на тежките катастрофи с максимален брой жертви.

Затова и началникът на Пътна полиция прикани водачите да бъдат деликатни на пътя и подсети, че превишената скорост е главната причина за пътни произшествия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР