Близо 1800 училища от 22 области в страната са в

...
Близо 1800 училища от 22 области в страната са в
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Грипът затвори 1800 български училища

Близо 1800 учебни заведения от 22 области в страната са в грипна почивка. На доста места учителите са оформили срочните оценки, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев след среща с „ Обединени патриоти “ в Народното събрание, написа debati.bg.

„ Надявам се учителите да съумеят да преструктурират материала, защото нормативната разпоредба е гъвкава и го разрешава “, съобщи той.

От през вчерашния ден не са на учебно заведение и учениците в областите Видин, Велико Търново, Враца, Пловдив, Силистра, Сливен. Те ще са в грипна почивка до 5 февруари в това число. Продължават да не учат децата в областите Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Смолян, София-град, София-област, Хасково и Ямбол. Не учат учениците в 7 учебни заведения в област Ловеч и в едно учебно заведение в с. Острово, област Разград. Не се организират занимания и в 2 детски градини в с. Сушево и Завет, Разградска област.

Учебни занятия не престават да се организират в областите Плевен, Русе, Стара Загора, Търговище и Шумен. В останалите 2 области на страната – Ловеч и Разград, образователните занятия са прекратени единствено в обособени учебни заведения.

Красимир Вълчев и групата на „ Обединени патриоти “ организираха среща в Народното събрание по проблемите на предучилищното обучение.

Министърът заяви, че е уведомил патриотите за плануваните 70 млн. лв. за градеж на детски градини.

Следващия месец ще бъдат проведени полемики за дефицита тук-там в детските градини. Към днешна дата дефицит тук-там има в София за 3-годишните, най-вече от южните квартали.

Възпитанието в национална принадлежност постоянно е била първа и съществена цел на образованието ни, акцентира министър Вълчев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте з
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР