Близо 18-годишната платформа отива окончателно в историятаWindows XP стана най-дълготрайната

...
Близо 18-годишната платформа отива окончателно в историятаWindows XP стана най-дълготрайната
Коментари Харесай

Приключи и последната поддръжка на Windows XP

Близо 18-годишната платформа отива дефинитивно в историята

Windows XP стана най-дълготрайната версия на Windows за всички времена (източник: Microsoft)

Изтече крайният период и за последната поддържана версия от фамилията операционни системи Windows XP. На 9 април завърши разширената поддръжка на Windows Embedded POSReady 2009, с което именитата Оценка за съвместимост отива дефинитивно в историята.

Продуктите Windows NT 5.1 се появиха на пазара преди 17 години и половина. Windows XP стана най-дълготрайната версия на Windows за всички времена. На процедура, в този момент завършва една ера в операционните системи.
още по тематиката
Възможно е Windows 10 да усъвършенства върха на XP, защото още при стартиране на настоящата операционна система Microsoft я назова последната Оценка за съвместимост, имайки поради номерирането на версиите.

Срокът за поддръжка на Windows XP Home и Professional SP3 изтече на 8 април 2014 година След това, през 2016 година завърши поддръжката на Windows Embedded for Point of Service SP3 и XP Embedded SP3, а на 8 януари т.г. пристигна краят и на Windows Embedded Standard 2009.

Но разширената поддръжка на версия POSReady 2009 разреши на потребителите на Windows XP Home и Professional SP3 да получават обновявания на сигурността посредством редактиране на регистъра. Сега отпада и тази последна опция за актуализации и подсигуряване.

Немалко компании и крайни консуматори не престават да употребяват Windows XP. Без ъпдейти на сигурността обаче те ще би трябвало да преминат към нови версии на системата или към други платформи, с цел да работят без опасности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР