Близо 179 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на

...
Близо 179 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на
Коментари Харесай

Данъчните в Смолян отчитат рекорден ръст на приходите

Близо 179 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на Национална агенция за приходите в Смолян от началото на годината до края на ноември. Това са с съвсем 29 млн. лева повече по отношение на същия интервал на 2020 година, сочат данните на приходната организация. Общо данъчните доходи от януари до 30 ноември възлизат на над 78 млн. лв., като данъкът върху приходите на физически лица е близо 30 млн. лева, над 14 млн. лева е корпоративния налог и 33.5 млн. лева Данък добавена стойност.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември е 98 млн. лева включително 57.6 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 26 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 13 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при налог върху добавената стойност – 46%. Приходите от корпоративния налог се усилват с близо 31 на 100, а постъпленията от осигурителни вноски порастват стабилно с съвсем 10 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, оповестяват от офиса на Национална агенция за приходите в Смолян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР