Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над

...
Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над
Коментари Харесай

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград през последните два дни, съгласно информация от фейсбук страницата на Общината и заместник-кмета Елмира Пехливанова.

Проливният дъжд провокира проблеми по инфраструктурата, тук-там има паднали земни маси. Водите на бент. „ Златоград " са на равнище 35 см над преливника. Общински екипи разчистват засегнатите от разрушителното прииждане терени, прецизират от общинската администрация.

Валежите в Златоград и района единствено за последното денонощие са 122 л/кв. м, съгласно данни от Метеорологичната станция на връх Рожен. Нивото на р. Върбица е нараснало, само че е в границите на речното корито и към този момент няма заплаха от преливане. Поройният дъжд провокира проваляне на земни маси на улици в селата Ерма река и Аламовци. Прелял улук е наводнил гараж в с. Старцево. Паднала подпорна стена в с. Долен е нанесла провали върху покривна структура на прилежаща къща.

Обстановката в община Златоград стартира да се успокоява след прекъсването на преваляванията следобяд, съобщи пред Българска телеграфна агенция заместник-кметът Елмира Пехливанова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР