Близо 1700 каспийски тюлена са открити мъртви на каспийското крайбрежие

...
Близо 1700 каспийски тюлена са открити мъртви на каспийското крайбрежие
Коментари Харесай

Откриха близо 1700 мъртви тюлена край Каспийско море

Близо 1700 каспийски тюлена са открити мъртви на каспийското крайбрежие в южната част на Русия, заяви Асошиейтед прес, като се базира на публични представители. Властите в република Дагестан споделиха, че не е известно какво е предизвикало гибелта на животните, само че по всяка възможност те са умряли от естествена гибел.

Първоначално районните управляващи съобщиха в събота, че 700 мъртви тюлена са били открити на брега, само че в неделя Заур Гапизов, началник на Каспийския център за запазване на околната среда, бе представен от съветската организация РИА Новости, че при ревизия на мястото са открити 1700 мъртви животни.

Гапизов сподели, че най-вероятно тюлените са умряли преди две седмици и добави, че няма следи да са станали жертва на бракониери.

Експерти от федералната работа по риболовство и прокурори събират данни за лабораторни проучвания и бе обявено, че на пръв взор няма данни за замърсяване на околната среда.
Няколко предходни случая на всеобщо измиране на тюлени бяха обяснени с естествени аргументи.

Данните за броя на тюлените в Каспийско море варират в необятни граници. Според федералната работа общият брой на капсийските тюлени е 270 000-300 000, а съгласно центъра на Гапизов те са 70 000 екземпляра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР