Близо 170 граждани са подали заявление за вписване в регистъра

...
Близо 170 граждани са подали заявление за вписване в регистъра
Коментари Харесай

Близо 170 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите за по-малко от месец

Близо 170 жители са подали заявление за регистриране в регистъра на хазартно уязвимите лица за по-малко от месец, оповестиха от Националната организация по приходите (НАП).
Още по темата
След двегодишно спиране, регламентирано със законодателни промени, на 12 декември 2022 година Национална агенция за приходите възобнови поддържането на листата с хора, които считат, че имат или биха могли да развият хазартна взаимозависимост. 

Регистърът не е обществен, припомнят от приходната организация. Достъп до него имат единствено стеснен брой чиновници, избрани от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите и хазартните оператори.

Организаторите на
хазартни игри могат да заявят връзка към регистъра през новата електронна услуга " Предоставяне на информация за уязвимите лица от регистъра по член 10г, алинея 1 от Закона за хазарта ", която е дейна в е-портала на Национална агенция за приходите. За задачата те би трябвало да подадат заявление за достъп с дипломиран електронен автограф (КЕП), което се удостоверява от чиновник на Национална агенция за приходите.

Всеки, който счита, че не може да управлява времето, прекарано в
хазартни игри и средствата, които изразходва за присъединяване в тях, може да подаде искане за регистриране в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на Национална агенция за приходите или да се изпрати по имейл: [email protected], като в този случай би трябвало да е подписан с КЕП.

В настояването има опция да се уточни съответен интервал, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.

Повече информация за опциите за регистриране или изтриване от регистъра, може да получите в рубриката " Отговорен
хазарт " в уеб страницата на приходната организация, в YouTube канала на Национална агенция за приходите или от Информационния център на телефони: 0700 18 700 и +359 2 9859 6801 на цена, съгласно цените на съответния оператор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР