Близо 170 граждани са подали заявление за вписване регистъра на

...
Близо 170 граждани са подали заявление за вписване регистъра на
Коментари Харесай

Близо 170 души са вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица

Близо 170 жители са подали заявление за регистриране регистъра на уязвимите лица за по-малко от месец.

След двегодишно спиране, регламентирано със законодателни промени, на 12 декември 2022 година Национална агенция за приходите възобнови поддържането на листата с хора, които считат, че имат или биха могли да развият хазартна взаимозависимост. Регистърът не е обществен, припомнят от приходната организация. Достъп до него имат единствено стеснен брой чиновници, избрани от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите и хазартните оператори.

Организаторите на
хазартни игри могат да заявят връзка към регистъра през новата електронна услуга „ Предоставяне на информация за уязвимите лица от регистъра по член 10г, алинея 1 от Закона за хазарта “, която е дейна в е-портала на Национална агенция за приходите. За задачата те би трябвало да подадат заявление за достъп с дипломиран електронен автограф (КЕП), което се удостоверява от чиновник на Национална агенция за приходите.

Всеки, който счита, че не може да управлява времето, прекарано в
хазартни игри и средствата, които изразходва за присъединяване в тях, може да подаде Искане за регистриране в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на Национална агенция за приходите или да се изпрати по имейл: [email protected], като в този случай би трябвало да е подписан с КЕП. В настояването има опция да се уточни съответен интервал, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.

Повече информация за опциите за регистриране или изтриване от регистъра, може да получите в рубриката „ Отговорен
хазарт “ в уеб страницата на приходната организация, в YouTube канала на Национална агенция за приходите или от Информационния център на телефони: 0700 18 700 и +359 2 9859 6801 на цена, съгласно цените на съответния оператор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР