Близо 17%, от хората, които ще гласуват на втория тур

...
Близо 17%, от хората, които ще гласуват на втория тур
Коментари Харесай

"Алфа Рисърч": 17% от тези, които ще гласуват на балотажа в София, не са решили за кого

Близо 17%, от хората, които ще гласоподават на втория тур на локалните избори в София, към момента не са решили кого ще поддържат. Това демонстрира изследване на " Алфа Рисърч ", направено по поръчка на bTV в интервала 28-30 октомври, измежду 800 пълнолетни поданици на столицата посредством директно изявление.
Предвид, че сслед първия тур актуалният кмет Йорданка Фандъкова води с към 10% пред Мая Манолова (55.3%, против 44.7%), то колебаещите се могат да преобърнат изхода на втория тур.

" Това са към 68 хиляди души. Ако те вземат решение изрично в една или друга посока, това може да повлияе на втория тур. С което желая да кажа, че изборите към момента не са завършили, не са предрешени ", разяснява ръководещият сътрудник в " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Очакваната от организацията изборна интензивност е към 38%, малко по-ниска спрямо регистрираната на първия тур, защото гласоподавателите на тези политически сили, които няма да имат кандидати на втория тур и няма да имат претенденти за районни кметове, не са изключително стимулирани да гласоподават.

Въпреки че и Фандъквова, и Манолова ухавжат десния електорат сред двата тура, нито
" Демократична България ", нито Борис Бонев ( " Спаси София " ) изграха да поддържат публично някоя от тях.
Сега спред изследването от гласоподавателите на " Демократична България " една трета споделят, че няма да гласоподават, останалите се разпределят в съответствие съвсем 2:1 в интерес на Фандъкова. От гласоподавателите на Борис Бонев ( " Спаси София " ) към 40% споделят, че няма да гласоподават, останалите се разпределят в съответствие 1,5:1 в интерес на Фандъкова.
" Дори да има известно разколебаване, известно пренасяне на гласове, те не са безапелационни да отиват само към една от претендентките ", означи Боряна Димитрова.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР