Близо 17 млн. лв. ще бъдат вложени за ремонта на

...
Близо 17 млн. лв. ще бъдат вложени за ремонта на
Коментари Харесай

Две училища във Видин ще бъдат ремонтирани с близо 17 млн. лв.

Близо 17 млн. лева ще бъдат вложени за ремонта на две образователни заведения във Видин. Това са СУ " Цар Симеон Велики " и природо-математическата гимназия " Екзарх Антим І ". Новината заяви зам.-министърът на районното развиване Валентин Йовев.

Над 6.5 млн. лева ще отидат за съществена реорганизация на постройката на природо-математическата гимназия. Ще се промени методът на отопление на постройката, ще се преустроят част от пространствата, ще се направи ремонт на санитарни възли, като ще се изградят и нови такива.

Планирано е още създаване на топла връзка сред постройките, преоформяне на учителския блок, замяна на електрическата и ВиК съоръжения, полагане на нови подови настилки, външна изолираност, замяна на дограма и ремонт на покрива. Ще бъде построен и нов физкултурен салон, като единствено за него са планувани над 2 млн. лева от тази сума.

Близо 9 млн. лева са обезпечени за реституция и ремонт на постройката на приблизително учебно заведение " Цар Симеон Велики ". В южния корпус се планува построяването на нов плувен басейн със съответните обслужващи пространства – съблекални със санитарни възли и душове, кабинетът по металообработване ще се преобразува във фитнес зала, ще се направи преустрояване на санитарните възли на първия и втория етаж, главно ще бъдат ремонтирани сутеренните пространства.

Ще бъде направена пристройка и надстройка на физкултурния салон за над 2 млн. лева Очаква се планът да бъде изпълнен до април 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР