Близо 156 000 души безработни намериха работа с подкрепата на

...
Близо 156 000 души безработни намериха работа с подкрепата на
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Близо 156 000 души са намерили работа с подкрепата на Агенцията по заетостта през 2022 г.

Близо 156 000 души безработни откриха работа с поддръжката на бюрата по труда в цялата страна от началото на 2022 година до края на ноември.

Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров при откриването на церемонията по връчване на годишните награди „ Работодател на годината “, която се провежда за 19-та година от Агенцията по заетостта. Благодарение на общите ни старания със обществените сътрудници постигнахме понижаване с 21% на трайно безработните хора, добави той.

Министър Лазаров посочи, че с помощта на положителното партньорство сред Агенцията по заетостта, работодателите и синдикатите нивото на записаната безработица в страната през 2022 година продължава да бъде на рекордно ниски равнища от към 4,2%. Той начерта и бъдещите цели на политиките за развиването пазара на труда, измежду които подчертава върху вложенията в уменията на хората и ученето през целия живот. „ Концентрирани сме върху повишението на цифровите пълномощия на работната мощ. Това е нашето настояще, а не бъдеще “, акцентира министър Лазар Лазаров.  

Той прикани всички работодатели да се срещнат и възползват от стратегиите, които Министерството на труда и обществената политика ще осъществя през идващите години с финансиране посредством Плана за възобновяване и резистентност, Програмата „ Развитие на човешките запаси “ и националния бюджет.

По време на церемонията „ Работодател на годината “ Агенцията по заетостта отличи 15 компании от цялата страна. Министър Лазаров и заместник-министрите Надя Клисурска, Наталия Ефремова и Емил Мингов наградиха част от спечелилите в категориите: „ Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на районния трудов пазар “, „ Успели дружно “ и „ Активни дружно “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР