Близо 1500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава,

...
Близо 1500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава,
Коментари Харесай

1500 машини почистват републиканските пътища

Близо 1500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия.

Най-усложнена е ситуацията в Североизточна България - в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас. Заради мощен снеговалеж, плевел вятър и снегонавявания краткотрайно е спряно придвижването по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от Ямбол - Бургас. Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и назад. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в правата от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Ограничено е придвижването на МПС над 12 т по първокласния път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничаване е пътуването по автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “, „ Люлин “ и „ Марица “.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т заради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и заради това се стопира придвижването на транспортните средства над 12 т, пътуващи към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе.

Поради изобилния снеговалеж, мощния вятър и снегонавявания краткотрайно е лимитирано придвижването на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

В област Добрич поради мощния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно придвижването на всички транспортни средства по път I-9 Дуранкулак - Варна. На територията на област Варна е лимитирано придвижването на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово - Обзор и по път II-29 Варна - Добрич. За всички МПС е по отношение на прекосяването по третокласния път III-2901 от Аксаковска гледка до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска гледка до Кичево.

Проходът на Републиката е отворен за всички транспортни средства. Затворени за всички МПС са проходите „ Троянски “, „ Дюлински “ и „ Обзорски “. За МПС над 12 тона е лимитирано придвижването през проходите „ Ришки “, „ Котленски ”, „ Айтоски “, „ Петрохан “ и „ Шипка “, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „ Печинско “, „ Превала “ и „ Рожен “. През „ Твърдишки “ и „ Вратник “ е лимитирано придвижването на МПС над 10 т.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, в случай че не е незабавно пътуването да отсрочат тръгването си до възстановяване на метеорологичните условия в Северозточна България и Бургаска област. Необходимо е колите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подобаващи гуми, да имат разполагаем вериги, които да употребяват, в случай че е нужно, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР