Близо 1500 деца и ученици от България се включиха с

...
Близо 1500 деца и ученици от България се включиха с
Коментари Харесай

Близо 1500 български деца и ученици се включиха в забавно програмиране

Близо 1500 деца и възпитаници от България се включиха с 458 събития в Европейската седмица на програмирането, която се организира от 8 до 23 октомври 2022 година.

Ангажирани бяха 299 институции – учебни заведения, детски градини, библиотеки и читалища.

Проведени бяха голям брой надпревари „ Знам, шифровам, програмирам “, срещи с представители на софтуерни компании и демонстрации на клубове по роботика по какъв начин се конструира и програмира робот. Ученици писаха кодове със Scratch и създаваха забавни игри. Показваха по какъв начин една презентация може да бъде интерактивна с потребление на VBA, редактираха код в платформата на ARDUINO и се забавляваха с игри в learning apps и Kahoot. По време на друго събитие възпитаници имаха задача да шифроват и криптират известия, с цел да бъде кореспонденцията им в мрежата поверителна. Деца имаха занимателно програмиране на стъпките на робот, който върви, може да прави гимнастика, да пее и да танцува.

Български деца и възпитаници обичайно се включват в Европейската седмица на програмирането 

Целта на тази самодейност е да показа програмирането и цифровата просветеност на всички по занимателен и развлекателен метод. Седмицата предлага на всички възпитаници опция да създадат първите си стъпки като цифрови създатели и дава на учебните заведения и учителите безвъзмездни благоприятни условия за професионално развиване, образователни материали, интернационалните провокации и опция за обмяна на опит. Усвояването на програмирането оказва помощ на учениците да схващат бързо изменящия се заобикалящ ни свят, да научат повече за метода на работа на технологиите и да развиват умения и благоприятни условия, с цел да осъществят нови хрумвания и да основават логаритми. Обучението по програмиране обезпечава опция учениците да заемат водеща позиция в едно цифрово умело общество и да получат по-добри шансове за триумф в персоналния и професионалния си живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР