Близо 150 морски мили измина за седмица кореспондентът на БНР

...
Близо 150 морски мили измина за седмица кореспондентът на БНР
Коментари Харесай

Един ден на катамаран сближава хората повече, отколкото година на сушата

Близо 150 морски благи измина за седмица кореспондентът на БНР в Добрич Мая Щърбанова. За пътуването са помогнали един катамаран и неговият екипаж от 8 индивида.  Един ден на катамарана сближава хората повече, в сравнение с година на сушата, безапелационна е тя. 

Плаването ѝ стартира и приключва на остров Лефкада - четвъртият по величина от групата на Йонийските острови. За шестте си дни в морето, корабчето посещава редица заливчета и плажове, акустират във всички по-големи пристанища на островите Кефалония и Итака, ловят риба, гмуркат се с харпуни, само че най-много се забавляват и се вълнуват В приключението им взе участие и голям октопод, чиито разпънати пипала доближават до два метра. 

Въпреки, че капитанът е не запомнил българския трикольор преди посрещането на групата, корабчето се познава по... музиката на 100 каба гайди. Водачът на кораба инж. Румен Жеков и екипажът му мерят щастието в часове, прекарани във водата, под водата и във въздуха. 

" В багажа си вземете ветровки, шапки, слънцезащитни кремове и никога не забравяйте да опаковате добре усмивката си, възприятието за независимост и вятъра в косите, които да отнесете назад на сушата ", поучава Щърбанова. 

Целия ѝ репортаж можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР