Близо 150 акта са съставени от началото на годината при

...
Близо 150 акта са съставени от началото на годината при
Коментари Харесай

Пет таксита с помпи засече ДАИ за месец

Близо 150 акта са формирани от началото на годината при инспекции на ИА " Автомобилна администрация " и Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Министерството на превоза.

Основната цел на интервенцията е ограничение на нарушаванията и осъществяването на нерегламентиран транспорт на пасажери в региона на летище София.

До момента са извършени 830 профилирани инспекции. Заловен е един лидер, който е правил транспорт на пасажери против възнаграждение без да има лиценз за тази активност. Образувано е досъдебно произвеждане.

В пет таксита са открити инсталирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, така наречен " помпи ".

Две таксита са спрени краткотрайно от придвижване заради открити механически неизправности, регистрират от Министерството на превоза.

Сред най-често срещаните нарушавания са ръководство с изтекло наказателно разпореждане или без уверение за лидер на лек таксиметров автомобил.

Сред нарушаванията има и липса на уверение за психическа валидност и непопълнени пътни книжки. При част от водачите е открито, че ръководят такситата без да са употребили наложителната седмична отмора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР