Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като

...
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като
Коментари Харесай

Премиерът доволен от темпото на ваксинация, каза какво отварят през март и април

 Близо 150 000 са имунизираните досега български жители, като единствено за ден са ваксинирани над 17 000 искащи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. " С това движение на имунизация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март заведенията за хранене и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще проработят и нощните заведения “, съобщи министър-председателят по време на постоянното държавно съвещание.

Премиерът разпореди на министъра на опазването на здравето да разиска на идната среща през днешния ден с сектора налагащите се дейности във връзка с готовността на заведенията за хранене и заведенията да проработят от 1 март. В този подтекст министър-председателят означи, че имунизацията би трябвало да продължи с реализирано движение, а обезпечените мобилни екипи за отдалечените обитаеми места да ваксинират, защото това е пътят затворените от пандемията браншове още веднъж да проработят при избрани условия и потенциал.

" В България при прецизно спазвани ограничения и в това време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават опция на хората да живеят обикновено. Българите не усещат, че има пандемия, по този начин както в другите европейски страни. Така че да продължим по този метод “, означи министър-председателят.

В рамките на съвещанието на кабинета министърът на опазването на здравето рапортува на премиера настоящата обстановка в страната. " По отношение на основаната организация за мобилните екипи, през днешния ден имаме декларирани потребности от Ахтопол, където сме изпратили мобилен екип от РЗИ-Бургас, а други два екипа са в селата над Велико Търново – в Хаинбоаз. Там също през днешния ден стартира имунизация “, уточни здравният министър. Ангелов добави, че всички кметове в страната са осведомени за опцията за поръчка за мобилни екипи и здравните управляващи им спомагат оптимално бързо.

Премиерът изрази увереност, че макар провокациите, подбудени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме нужните дейности за обезпечаването на ритмични доставки от ваксини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР