Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като

...
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като
Коментари Харесай

Борисов нареди заведенията да отворят на 1 март

Близо 150 000 са имунизираните досега български жители, като единствено за ден са ваксинирани над 17 000 искащи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19.

С това движение на имунизация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март заведенията за хранене и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще проработят и нощните заведения. "

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание.
 Собствениците на заведения няма да пропагандират за имунизациите
Собствениците на заведения няма да пропагандират за имунизациите

Според Емил Коларов към 30% от заведенията няма да отворят на 1 март

Премиерът разпореди на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов да разиска на идната среща през днешния ден с сектора налагащите се дейности във връзка с готовността на заведенията за хранене и заведенията да проработят от 1 март. В този подтекст министър-председателят означи, че имунизацията би трябвало да продължи с реализирано движение, а обезпечените мобилни екипи за отдалечените обитаеми места да ваксинират, защото това е пътят затворените от пандемията браншове още веднъж да проработят при избрани условия и потенциал.

" В България при прецизно спазвани ограничения и в това време - най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават опция на хората да живеят обикновено. Българите не усещат, че има пандемия, по този начин както в другите европейски страни. Така че да продължим по този метод ", означи министър-председателят Бойко Борисов.
 Ресторантьорите питат Борисов при какъв брой инфектирани ги отварят и затварят
Ресторантьорите питат Борисов при какъв брой инфектирани ги отварят и затварят

Искат критериите написани черно на бяло

В рамките на съвещанието на кабинета министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов рапортува на премиера настоящата обстановка в страната. " По отношение на основаната организация за мобилните екипи, през днешния ден имаме декларирани потребности от Ахтопол, където сме изпратили мобилен екип от РЗИ-Бургас , а други два екипа са в селата над Велико Търново - в Хаинбоаз. Там също през днешния ден стартира имунизация ", уточни здравният министър. Ангелов добави, че всички кметове в страната са осведомени за опцията за поръчка за мобилни екипи и здравните управляващи им спомагат оптимално бързо.

Борисов изрази увереност, че макар провокациите, подбудени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме нужните дейности за обезпечаването на ритмични доставки от ваксини.

Припомняме, че още на 14 февруари министър председателят Бойко Борисов съобщи, че заведенията ще отворят на 1 март.

Преди това обаче имаше съществено опълчване на останалите затворени заведения поради третата вълна на вируса у нас и в Европа.

Представители на заведенията в страната , като преди този момент се з . От тогава обаче зачестиха случаите на и нелегално работещи заведения, макар възбраните. Реални резултатите от санкции и ограничения на управляващите към този момент няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР