Близо 15 милиона отнети човешки живота, дори повече са осакатени,

...
Близо 15 милиона отнети човешки живота, дори повече са осакатени,
Коментари Харесай

100 г. след края на Първата световна война Франция събира 60 държавни лидери

Близо 15 милиона отнети човешки живота, даже повече са осакатени, изчезнали, умрели от апетит. На този смут се поставя точка на 11 ноември 1918 година.

100 години по-късно Франция става център на тържествата във връзка края на Първата международна война. Днес и на следващия ден там ще бъдат събрани към 60 международни водачи, в това число немският канцлер Ангела Меркел, президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Русия Владимир Путин. Там ще е и българският държавен глава Румен Радев.

В 12 ч. Тръмп идва в Елисейския замък за диалози с френския си сътрудник Еманюел Макрон. Между двамата се породи напрежение, откакто президентът на Франция прикани за основаването на войска на Европа, с цел да се пази от евентуални врагове, като Съединени американски щати и Русия. За какво му е, тросна се Тръмп и съобщи, че е афектиран.

" Много обидно, само че може би Европа първо би трябвало да заплати своя обективен дял в НАТО, която Съединени американски щати субсидират изключително доста ", написа той в Туитър.

Темата " Сигурност " няма да бъде пропусната от двамата, както и тези за Сирия и Иран.

Срещата ще единствената двустранна на Тръмп, авансово прецизираха от Белия дом. С други думи: няма да има диалог очи в очи сред него и Владимир Путин.

Днес следобяд Макрон и Меркел ще отидат на мястото, където е оповестена капитулацията и се подписва примирието, с което се поставя завършек на войната - гората Компиен, на 60 км северно от Париж. Краят ѝ е разгласен в 11 ч. на 11 ноември 1918 година

Тази вечер френският президент дава вечеря за водачите в Музея Орсе, а преди нея гостите ще прегледат галерия на Пикасо. Утре пред Триумфалната арка в Париж ще бъде церемонията, която ще стартира тъкмо в часа на влизането в действие на примирието - 11 френско, 12 ч българско време. След това с тирада на Ангела Меркел ще бъде открит Форум на мира, който би трябвало да приключи с съответни оферти за опазването на международния мир.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР