Близо 15 хиляди полицаи от турските органи на реда ще

...
Близо 15 хиляди полицаи от турските органи на реда ще
Коментари Харесай

Ангажират 15 хиляди полицаи за финала в Шампионската лига в Истанбул

Близо 15 хиляди служители на реда от турските органи на реда ще се ангажират с обезпечаването на публичния ред в Истанбул по време на утрешния край в Шампионската лига, заяви по-рано през днешния ден пред публицистите валията на турския мегаполис Давут Гюл.

Сблъсъкът за най-престижния европейски клубен трофей във футбола сред Интер и Манчестър Сити е в събота (10 юни) от 22.00 часа българско време на стадион " Кемал Ататюрк ".

" Подготовката за провеждането на мача е завършила. Всичко е безупречно. За да наблюдават за реда и спазването на порядките ще се грижат към 15 хиляди служители на реда, в тази цифра влиза и звеното за битка с безредиците, което обаче няма да бъде ангажирано на терен. Очакваме към 70 хиляди души на стадиона, от които 52 хиляди чужденци ", стартира Гюл.

По думите му, сходни ограничения са взети и във връзка с прехвърлянията на почитателите от Летищата в Истанбул до хотелите, противоположните направления и при самостоятелно пътешестване на чужденците. Таксиметровите водачи пък са получили предизвестия посредством компаниите си, че няма да се толерира завишаване на цените.

" Всички направления, касаещи напредването за мача, както на публичния превоз, по този начин и на такситата в града, са закрепени. С това няма да има никакви проблеми ", подсигурява още шефът на градската регионална администрация на Истанбул.

Стадион " Кемал Ататюрк " в Истанбул за повторно в историята ще бъде хазаин на финала в Шампионската лига, като първият случай бе през 2005-а година. Тогава, по подигравка на ориста още веднъж един против различен бяха изправени тимове от Англия и Италия, само че насладата бе за състава на Ливърпул, който победи след осъществяване на дузпи против Милан. Онзи дуел обаче вечно ще остане в историята като един от най-великите, защото " мърсисайдци " на почивката изоставаха с 0:3, само че единствено в границите на шест минути през втората част съумяха да изравнят резултата, а малко по-късно и да стигнат до трофея.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР