Близо 15 часа интензивен снеговалеж в София. Благодаря на хората

...
Близо 15 часа интензивен снеговалеж в София. Благодаря на хората
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Над 1000 сигнала за паднали дървета в София

" Близо 15 часа натоварен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този миг не стопират работа и не престават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час спешните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които основават усложнения при напредването, а сигналите за тях са над 1000. Тази заран разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на казуса с падналите дървета ", съобщи във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

Той приканва всички жители да бъдат деликатни при излизане на открито поради мощния вятър, а притежателите на жилищни парцели и търговски обекти да почистват съзнателно тротоарите пред тях.

" Правим всичко належащо, с цел да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната завивка все още е сред 25 и 35 см. На територията на всички 24 региона на Столичната община са осъществени няколко обработки против замръзване. Активно работим и с районните кметове, които спомагат без спиране ", добави кметът на София.

По думите му към този час градският превоз в София се движи при зимни условия. При пораждане на изключителни обстановки се обезпечава различен превоз.

" Снегопочистващите машини са обработили трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и съществени улици в регионите и отчасти вътрешноквартални улици. Достъпът до някои дребни улици тук-там към момента е усложнен. Обработени са общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път ", прибавя Васил Терзиев.

Има спирания на електрозахранването в обособени елементи на някои столични региони. Аварийните екипи на сдружението работят за отстраняването им.

" Планинските пътища към Витоша са краткотрайно затворени, само че работим да бъдат отворени допустимо най-скоро. Очакванията ни са към 10:00 часа придвижването да бъде възобновено за коли с вериги ", сподели още Васил Терзиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР