Близо 1400 служители планира да съкрати белгийската банкова група КВС,

...
Близо 1400 служители планира да съкрати белгийската банкова група КВС,
Коментари Харесай

Преместват служители от Белгия във Варна

Близо 1400 чиновници възнамерява да редуцира белгийската банкова група КВС, която ръководи ОББ. Причината е възстановяване на оперативната успеваемост. Процесът е очакван да стартира през този месец и да завърши през 2022 година Паралелно с това 300 позиции ще бъдат прелокирани във Варна и Бърно (Чехия). Също по този начин групата ще приключи бизнес връзките си с 400 подизпълнители, главно в бранша на осведомителните технологии, прецизират в прессъобщение от КВС.

За последните 12 месеца са били съкратени над 400 чиновници. По още 250 ще бъдат освободени през идващите 3 години. Главният изпълнителен шеф на компанията Йохан Тейс изясни дейностите с това, че КВС е „ една жива” организация и като такава би трябвало „ да се приготви за бъдещето”. След преструктурирането банковата група ще бъде по-гъвкава, а ръководството ѝ ще се опрости, а това, от своя страна, ще докара до по-бързи процеси. „ B динaмичнa opгaнизaция ĸaтo нaшaтa пocтoяннo ce cъздaвaт нoви зaдaчи, a дpyги paбoтни aнгaжимeнти ce пpoмeнят или изчeзвaт”, изяснява той.

В България КВС стъпи през 2007 година като закупи 75% от капитала на СИБанк. Цената на договорката беше 295 млн. EUR. Десет години по-късно в портфолиото на белгийската група влезе и ОББ против 610 млн. EUR. У нас КВС разполага с 300 клона с близо 3000 чиновници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР