Близо 130 каналджии са осъдени у нас за 2018 година,

...
Близо 130 каналджии са осъдени у нас за 2018 година,
Коментари Харесай

Бойко Борисов предупреди, че 30 000 мигранти в Турция може да се насочат към България

Близо 130 каналджии са наказани у нас за 2018 година, заяви министър председателят Бойко Борисов на конференция, отдадена на защитата на българските граници. От Министерство на вътрешните работи регистрираха, че сега само гръцката граница е проблематична за страната ни.
" Границите на страната ни се охраняват на 100 % и сега няма проблем с миграционият напън ", счита министър председателят Бойко Борисов.
" България е приложила трите ограничения, които подсигуряват на всяка една страна в Европейски Съюз сигурност на външните граници. Волята, политическата, на държавните управления е да се оправят с този проблем, съглашението в трети страни и съглашението с Турция работи извънредно добре ".

Вътрешният министър Младен Маринов изясни, че все още миграционната конюнктура е спокойна:

" Използваме в цялостна степен опциите на Европол и обмена на информация на двустранно равнище с обособени страни за нелегално превеждане на хора през границите, за подкрепяне на нелегално престояване в страната на жители на трети страни. През 2018 година са наказани 133 лица, а през първите три месеца на тази година 30 лица ".

България охранява добре външните граници на Европейския съюз – посочи министър председателят Бойко Борисов. Той добави, че единственият проблем сега за страната ни е гръцката граница, където няма заграждения, а самата граница е близо 800 километра:

" С доста по-малко пари, с политическа воля на всяко едно държавно управление, на външна граница може да се оправят страните членки. 150 милиона за България бяха отделени на фона на милиардите, мисля, че над 20 милиарда са изхарчени до този миг за миграция, не знам Бавария какъв брой е похарчила, можете вие да ми кажете, само че ние дори не сме ги усвоили и внезапно се усъвършенстваха и изискванията на нашите гранични служители на реда, моряци, техниката подменихме. Затова смятам, че с доста по-малко пари, които биха могли да отидат по други европейски стратегии – и за увеличение на приходите, и за конкурентоспособността, и за младежите, и по програмата " Еразъм ", на всички места би могло да отидат ".

Премиерът предизвести, че 30 000 мигранти в Турция провеждат Поход на вярата и може да се опитат да преминат през България по така наречен " Балкански път ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние сме разтревожени от Похода на вярата, който се провежда от лагерите за мигранти в Турция ", сподели Борисов и уточни, че на България не ѝ е елементарно. Премиерът изрази опасения, че в случай че мигрантите тръгнат с дами и деца към границите, " ще стане огромен проблем ".

Министър-председателят разяснява, че към България има спорове, които могат да провокират голямо напрежение – Косово и Крим. И уточни, че мигрантите в Турция са към този момент 4 млн. души.

" България сама против толкоз съществени проблеми не може да се оправи, би трябвало да ѝ се оказва помощ ", съобщи министър председателят Борисов. И добави, че " няма никакъв късмет това да завърши, става по-тежко ".

По време на форума вътрешният министър Младен Маринов разяснява, че 80 % са усвоени за подсилване на Гранична полиция от финансирането, обезпечено от Европейски Съюз. Той уточни още, че миграционната конюнктура е спокойна и предвидима, а българските управляващи управляват обстановката по границите. Маринов означи, че Европейски Съюз би трябвало да надгради европейското интегрирано ръководство на външните граници.

Директорът на " Гранична полиция " Светлан Кичиков заяви в отчет по време на форума, че на българско-турската граница са регистрирани 5311 опита за незаконно прекосяване през 2018 година, а за тази година опитите са 390. По границата с Гърция е имало към 4600 опита за незаконно прекосяване, а през 2019 година те са 305, като има стабилно повишение. На сръбската граница опитите за незаконно прекосяване през тази година са били 85.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР