Близо 125 хиляди души са били евакуирани по хуманитарни коридори

...
Близо 125 хиляди души са били евакуирани по хуманитарни коридори
Коментари Харесай

Зеленски: Близо 125 000 души са били евакуирани по хуманитарни коридори в Украйна

Близо 125 хиляди души са били евакуирани по филантропични коридори от региони в Украйна, където се водят военни дейности, сподели президентът Володимир Зеленски , представен от Ройтерс.

" Днес основната задача е Мариупол " , акцентира Зеленски във видеообръщение.

Той добави, че ескорт с филантропични доставки е единствено на към 80 километра от обсадения от съветските сили югоизточен украински пристанищен град, където са блокирани над 400 хиляди души.

В петък градският съвет на Мариупол сподели, че минимум 1582 цивилни са починали там вследствие на съветския обстрел и обсада, отбелязва Ройтерс. Агенцията прави ангажимента, че не може да ревизира тази информация.

На сателитни фотоси от през вчерашния ден се виждат се виждат пожари в западната част на Мариупол и десетки съществено наранени жилищни здания.

6 7 тела на убити цивилни бяха положени всеобщ гроб в украинския град Буча, покрай столицата Киев, след тежки сражения в региона, заяви ДПА. 

На видеозапис, оповестен от УНИАН, се вижда по какъв начин трупове в черни чували се пренасяни от камион в яма. Местен доктор сподели пред украински медии, че не всички тела са разпознати.



Над 570 цивилни са били убити в Украйна от началото на съветската инвазия, сочат данни на Организация на обединените нации.


Украинското държавно управление твърди, че жертвите са доста повече, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР