Близо 1200 участници от 70 формации се събират на Международния

...
Близо 1200 участници от 70 формации се събират на Международния
Коментари Харесай

1200 танцуват на фестивал, хотелите в Хасково са препълнени

Близо 1200 участници от 70 обединения се събират на Международния танцов фестивал " Вълшебен свят " в Хасково. Той стартира на следващия ден и ще продължи до неделя, в това число. Това заяви Милена Налбантова от клуба - хазаин " Рона ".

С придружителите и гостите на събитието ще се съберат към 3000 души. Хотелите в града ще са претъпкани.

В едно ще бъдат обединени две издания на фестивала - 15-ото и 16-ото, тъй като предходната година поради епидемиологичната конюнктура той не се състоя. Танцьорите са от България и Кипър. Ще бъдат изиграни към 920 хореографии. Възрастовите групи са 6. В ​5 категории ще показват над 30 танцови стила на две подиуми. Те ще бъдат журирани в разнообразни сформира от общо 12 наши и интернационалните експерти. Сцените са две - в читалище " Заря-1958 " и в Младежкия център.



" Наградният фонд е общо 6000 евро. В него са включени освен парични награди, а и стипендии за краткосрочно и дълготрайно образование на най-хубавите в танцови школи и академии в Италия, Съединени американски щати, Канада и Румъния ", изясни Налбантова. Голямата премия е купата " Гранд при " и 1000 лв.. Събитието е подкрепено от общината по програмата pd за културни начинания.

Фестивалът ще приключи с две церемония представления. Новост са стиловете dance for fun и dancing mam and dad.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР