Близо 1200 студенти и млади специалисти искат да бъдат стажанти

...
Близо 1200 студенти и млади специалисти искат да бъдат стажанти
Коментари Харесай

Софтуерно програмиране и киберсигурност са най-желаните области от кандидат-стажантите в Yettel | Рекорден брой от близо 1200 души кандидатстваха за стажанти в Yettel

Близо 1200 студенти и млади експерти желаят да бъдат стажанти в Yettel. Това е рекорден брой искащи през всички девет години, в които се организира стажантската стратегия Hub by Yettel.

Най-голям интерес тази година провокираха позициите в областта на софтуерното програмиране, киберсигурността и изкуствения разсъдък. В тазгодишното издание компанията отвори стажантски позиции в едни от най-динамичните и перспективни области – роботизация и автоматизация, киберсигурност и AI, инженеринг и разбор на мобилната мрежа, работа с огромни размери данни, както и функции в областта на търговията, цифровия маркетинг и потребителско преживяване в магазинна мрежа. Интересен е и опитът, който имат младежите – по-голяма част от тях са приключили университети в България, а други са учили в Германия, Нидерландия, Обединеното кралство и даже Ню Йорк.

От всички близо 1200 претенденти единствено 57 бяха поканени на идващия стадий – така наречен център за оценка. В него младежите получиха задачата да проектират „ интелигентен “ и резистентен град за 70 000 поданици. Бъдещите стажанти бяха разграничени на екипи и имаха по-малко от час, с цел да „ основат “ града на бъдещето. Следващият заключителен стадий от подбора ще е осъществяване на самостоятелно изявление, където претендентите ще се срещнат с мениджъра на екипа, в който аплайват.

Тазгодишното девето издание на Hub by Yettel ще стартира на 1 ноември. Стажантската стратегия продължава една година, което е едно от най-големите ѝ преимущества. По този метод стажантът може да навлезе в дълбочина в основни за компанията планове и да натрупа пълностоен опит, което го прави доста по-подготвен и убеден да продължи развиването си в компанията. От старта на Hub by Yettel през 2016 година до момента в програмата са взели участие общо 83 стажанти, като близо 85% от тях не престават развиването си в Yettel и до през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР