Близо 1200 са свободните работни места в туризма само в

...
Близо 1200 са свободните работни места в туризма само в
Коментари Харесай

Близо 1200 са свободните работни места в туризма само в област Бургас

Близо 1200 са свободните работни места в туризма единствено в област Бургас. Мениджъри са безапелационни, че проблеми с наемането на дипломиран личен състав има, макар изискванията, които оферират за сезонните служащи. Уверяват, че тази година заплатите ще бъдат обновени с сред 10 и 25% по отношение на предишното лято. Дали обаче има претенденти за работа.

Проблемът с наемането на квалифицирани фрагменти в туризма се задълбочава всяка година. По думите на Румен Мончев – член на Управителния съвет на Съюзъ на притежателите в Слънчев бряг това е заради безспорната индиферентност на просветителната ни система да квалифицира хора. Ние каквото можем вършим за себе си, само че все по-трудно, по-трудно и по-трудно става, съобщи Нова тв.

За да улеснят бизнеса по морето от Бюрото по труда проведоха Трудова борса. Почти всички от претендентите имат условия.

Таня Янева, която кандидатства за работа изясни, че търси работа, която да е постоянна промяна, тъй като аз живее в село, покрай Бургас и съм подвластна от рейсовете. Затова и свободните работни места са доста.

„ В момента на Трудовата борса се обявиха над 1000 работни места в областта на туризма ”, изясни Татяна Николова, шеф на Бюрото по труда в Бургас. Незаети места има при всички позиции - от пиколо до рецепционист.

Според Детелина Хинкова - шеф хотелски комплекс, за пиколо заплатите са горе долу към 1000 лева За камериерките е съгласно зависи. Горе-долу от 1100 до 1300 лева, тъй като е обвързвано с спомагателните смени.

„ Заплатата на Служител на рецепция варира от 1400 до 1600 лева Повечето комплекси оферират бонус- храна, настаняване или превоз. Въпреки всичко, претендентите имат своя цена за труда си.

Никола Николов, претендент за работа, сподели, че упованията му са за: „ работно време, отношение, колектив, фирмата-компанията, заплата към 2 хиляди лв.. Това мен би ме удовлетворило ”.

За да си подсигуряват подготвен личен състав множеството хотели оферират по-високи заплати по отношение на предходната година.

„ Тази година направихме значителен скок в заплатите 20-25 % нарастване на заплатите ”, сподели Николай Янков - общоприет шеф на хотел в „ Дюни ”. При липса на родни служащи, хотелиерите са подготвени още веднъж да внасят непозната работна ръка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР