Близо 1200 предприятия се очаква да бъдат подпомогнати по процедурата

...
Близо 1200 предприятия се очаква да бъдат подпомогнати по процедурата
Коментари Харесай

„Подкрепа за устойчив бизнес“ ще подпомогне близо 1200 предприятия

Близо 1200 предприятия се чака да бъдат подкрепени по процедурата „ Подкрепа за резистентен бизнес “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Одобрените претенденти могат да получат безплатна финансова помощ до 5000 лева По процедурата могат да вземат участие предприятия, подкрепени по процедури на ОПРЧР или по ограничения по Закона за поощряване на заетостта.

Операцията е отворена за кандидатстване и за микропредприятия, основани от безработни лица и стартирали стопанска активност по утвърден бизнес план според Закона за поощряване на заетостта. Целта на интервенцията е да разшири и приключи цикъла на плануваната по ОПРЧР поддръжка за развиване на предприемачеството и стартирането на сполучлив бизнес.

„ Подкрепените по ОПРЧР започващи и обществени предприятия са в мощно уязвима обстановка на пазара и са слабоконкурентни. Чрез даването на достъп до многообразие от управнически и организационни бизнес услуги и поощряване потреблението на разнообразни източници на информация и контакти се подсигурява по-благоприятна среда за сполучлив старт и развиване на неукрепналите предприятия “, споделя зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

Крайният период за показване на плановите оферти е 17:30 ч. на 30 септември 2020 година Процедурата се осъществя по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ с финансовата поддръжка на Европейския обществен фонд. Общият бюджет на процедурата е 5,86 млн. лева Повече информация за „ Подкрепа за резистентен бизнес “ можете да откриете на https://esf.bg/procedures/podkrepa-za-ustojchiv-biznes/.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР