Близо 120 ученици от първи до четвърти клас участваха в

...
Близо 120 ученици от първи до четвърти клас участваха в
Коментари Харесай

Шахматни шампиони проведоха урок за деца в Монтана /снимки/

Близо 120 възпитаници от първи до четвърти клас участваха в открит урок по шахмат в Монтана, оповестиха от общината. Събитието се организира в централната градска градина и е част от национално шахматно турне "Асеневци ". Инициативата е на ръководителя на Общински съвет-Монтана Иво Иванов и се организира под патронажа на кмета Златко Живков.
Многократният първенец на България и професионален треньор Даян Нинов описа на децата легендата за възникването на играта и ги срещна с разпоредбите на шахмата. Той си партнираше с Донка Шивачева – също многократна шампионка на България и вицеевропейска шампионка за девойки до 8 и 10 години.
Момичетата и момчетата се включиха в отборни игри, а за спечелилите бяха обезпечени награди – шахматни комплекти, раници, литература, тениски, сувенири и други За всички деца са обезпечени ваучери за безвъзмезден едномесечен онлайн курс по шахмат под управлението на професионални треньори.
Национално шахматно турне „ Асеневци “ ще премине през 30 града из цяла България. То се провежда от Шахматен клуб „ Асеневци “ - Велико Търново. Каузата на плана е да разпространява шахмата и да даде опция на децата да упражняват гратис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР