Близо 120 хиляди автомобила са преминали българо-гръцката граница само през

...
Близо 120 хиляди автомобила са преминали българо-гръцката граница само през
Коментари Харесай

Отново засилен трафик към Гърция на всички гранични пунктове

Близо 120 хиляди автомобила са минали българо-гръцката граница единствено през последната седмица.

Ситуацията все още на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " е спокойна. Няма колони от коли и чакащи хора, които желаят да преминат.

През целия ден придвижването беше много натоварено. По данни на Гранична полиция сред 7 и 8 хиляди автомобила, както беше и през предходните дни, са минали през днешния ден към южната ни съседка.

Сутринта на граничния пункт имаше колона от коли. Около 8:00 тя беше към 2 километра. Преди обяд обаче колите съумяха да преминат и по-късно трафикът доста се облекчи.

Мерките, които започнаха от Вътрешното министерство, несъмнено дадоха резултат и през днешния ден нямаше такива опашки, каквито през предните дни. Мерките включват командироването на спомагателни екипи с мобилни устройства, делене на трафика и цялостен потенциал на работа на граничния пункт. През целия ден работиха пет гишета на вход и пет на излаз. Така ще е и през идващите дни.

Около 1 километър беше опашката от коли на граничния пункт " Кулата " рано тази заран. Средно по към 20-30 минути се постановяваше на пътуващите към Гърция да изчакат преди да стигнат до гишетата за инспекция на документите.
комисар Стоян Мандаджиев, шеф на РД " Гранична полиция " - Смолян: Днес следим извънредно натоварен трафик, той се усили още от 4:30 сутринта. От тогава сме минали на облекчени инспекции. Бих споделил, че най-голямото предизвикателство е в почивните дни - неритмичния трафик. Идват на куп извънредно доста коли, за минута-две идват по 25-30-40 автомобила, да не кажа и повече, това основава доста бързо опашката. Знаете инфраструктурата на " Промахон " каква е, трасетата са незадоволителни.
В часовете преди обяд колоната от коли, напускащи страната през граничния пункт, се стопи.

От " Гранична полиция " споделиха, че в следобедните часове през почивните дни се регистрира натоварено придвижване и на вход в страната. За да се избегне образуването на колони при нужда спомагателните чиновници, които работят на трасетата за излаз, ще се реалокират да ревизират документите на влизащите от Гърция в България коли.

Интензивен трафик през днешния ден имаше и на другите гранични пунктове сред България и Гърция. На " Маказа " също имаше колони от чакащи коли преди обяд. От Гранична полиция обясниха, че там не всеки път има задоволително гръцки гранични чиновници.

Интензивен трафик без съществено закъснение имаше и на " Илинден - Ексохи ", през който се минава най-бързо.

От Гранична полиция чакат още натоварен трафик на следващия ден, най-много на вход към България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР