Близо 120 000 таблетки, съдържащи различни психотронни вещества и 40

...
Близо 120 000 таблетки, съдържащи различни психотронни вещества и 40
Коментари Харесай

Задържани са 200 пратки с наркотици

Близо 120 000 таблетки, съдържащи разнообразни психотронни субстанции и 40 кг кхат откриха митнически чиновници в близо 200 пощенски колета.

Това оповестиха от прокуратурата. В акцията от началото на юни са взели участие митниците, Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати (DEA) и градската прокуратура в София. В рамките на интервенцията митническите чиновници са засекли и са предотвратили изпращането към разнообразни дестинации в чужбина на 198 колета. Установено е, че наличието на пратките - дребни количества таблетки или наркотични субстанции, е договаряно посредством Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани посредством елементарна услуга от България към получателите им - крайни клиенти в Съединени американски щати, Европа и Австралия. Преустановена е активността на едно хранилище за подготовка на колета и на три разнообразни мрежи за трафик на психотропни субстанции посредством пощенски колета към Съединени американски щати, Западна Европа и Австралия. По случаите към този момент са формирани четири досъдебни производства, като следствените дейности не престават.

Извършени са редица претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови пространства на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 таблетки от типа на трамадол, оксикодон фентанил, диазепам и други, съдържащи разнообразни психотропни веществата, както и 40 кг кхат, като част от наркотичните субстанции са прихванати в пратки, а други са открити в депата, готови за експедиция. Един човек е с повдигнато обвиняване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР