Близо 12% от милиардерите в света са жени. И дори

...
Близо 12% от милиардерите в света са жени. И дори
Коментари Харесай

12% от милиардерите в света са жени. Кои са най-богатите от тях през 2021-а?

Близо 12% от милиардерите в света са дами. И даже техният дял към момента да е доста дребен спрямо този на мъжете в тази влиятелна категория, най-заможните дами в света ръководят стотици милиарди долари.

2020 година беше динамична във връзка с благосъстоянието на милиардерите в света, а в този момент за първи път има петима души, които ръководят положение от над 100 милиарда $. А най-богатата жена в света я разделят 29 милиарда $ от тази граница.

От платформата Visual Capitalist се базират на данни на Forbes за своята ранглиста на най-богатите дами в света към началото на 2021 година. Ето и какво демонстрира тя.

Наследницата на козметичната империя L`Oreal Франсоаз Бетанкур-Майерс е дамата, която застава преди всичко в света по благосъстояние. Французойката се подрежда на 14-та позиция измежду най-заможните хора в света със положение от 71 милиарда $. Преди няколко години тя наследи благосъстоянието си от своята майка, която е щерка на създателя на компанията.
 Макензи Скот
Източник:

Макензи Скот

Бетанкур е единствената европейка дружно със Зузане Клатен, която влиза в топ 10 на най-богатите дами при започване на 2021 година. На идващите 3 места след нея са Алис Уолтън, Макензи Скот и Джулия Кох, които са от Съединени американски щати. Първата от тях е едно от имената зад американския колос Walmart. Също по този начин тя е част от най-заможното семейство в света. Алис Уолтън разполага със чисто положение от 68 милиарда $.
 Зузане Клатен
Източник:

Зузане Клатен

С 10 милиарда $ по-малко е благосъстоянието на Макензи Скот - някогашната брачна половинка на най-богатият човек в света Джеф Безос. След развода си с него тя получи 4-процентов дял в водача в онлайн търговията Amazon. А единствено през 2020 година тя подари 5,8 милиарда от благосъстоянието си за разнообразни дела.

Най-богатата жена в Азия идва на пето място в класацията. Това е китайката Ян Хуян, която е малко позната в общественото пространство. За сметка на това тя ръководи активи за 33 милиарда $.
 Жаклин Марс
Източник:

Жаклин Марс

Сред десетте най-богати дами в света към началото на 2021 година влизат още Жаклин Марс, която е част от семейството, ръководеща колоса в хранителната промишленост Mars.

В класацията влизат още германката Зузане Клатен, която дружно със сина си е акционер в автомобилния производител BMW, китайката Шон Уиуан, която оглавява фармацевтичния производител Hansoh Pharmaceutical, брачната половинка на Стив Джобс - Лорин и най-заможната латиноамериканка - чилийката Ирис Фонтбона.
 Снимка 515126
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР