Близо 115 000 лв. дългове към доставчици, от които 34

...
Близо 115 000 лв. дългове към доставчици, от които 34
Коментари Харесай

Медиците от Белодробната болница във Варна работят 7 месеца без заплати

Близо 115 000 лева задължения към снабдители, от които 34 000 лева просрочени отговорности към електроразпределителното сдружение, 7 месеца без заплати за личния състав. Това е картината в първите дни на новата година в Болницата за белодробни заболявания във Варна, съобщи Българска национална телевизия.

„ Ситуацията е сериозна от доста време, а тези хора, които работят тук, са герои “, разяснява шефът на лечебното заведение доцент Христо Ганчев.

Той признава, че личният състав е напълно от пенсионери и единственото, което ги кара да останат тук, е това, че въпреки всичко получават пенсии и могат да живеят някак без заплати, до момента в който чакат някой ден да им бъдат изплатени. Друг дребен лъч на оптимизъм съгласно доцент Ганчев е постигнатото съглашение с ЕРП за разсрочване на заплащанията за електрическа сила.

По думите на доцент Ганчев издръжката е прекомерно ниска, дребни са и приходите, които могат да обезпечат естественото действие на лечебното заведение.

Средно на болен са нужни по към 100 лева дневно, а в този момент изплащаната сума е от 70 лева

„ Тази разлика от 30 лева на пациент е огромна, оттова се натрупа дефицитът “, безапелационен е шефът на болничното заведение. Макар и с доста компликации, намираме метод да осигурим нафта за локалното парно, тъй като без нея ще се наложи да употребяваме ток за отопление, което би ни изправило пред още по-непосилни разноски, добавя той.

Единствено помощ може да окаже Община Варна, само че към този момент знак за подготвеност от страна общинските съветници в тази посока няма, споделя още доцент Ганчев.

„ Не можем да одобряваме пациенти с Коронавирус, нямаме условия. Има и възстановителен проект, само че към този момент нищо не се случва, а постройката се нуждае и от ремонт “, добавя той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР