Близо 110 милиона руски избиратели са призовани днес пред урните

...
Близо 110 милиона руски избиратели са призовани днес пред урните
Коментари Харесай

Руснаците са призовани днес да узаконят 25-годишна власт на Путин

Близо 110 милиона съветски гласоподаватели са призовани през днешния ден пред урните да узаконят новия мандат на президента Владимир Путин на избори с предупреден резултат. След успеха той ще може да ръководи до 2024 година, което значи, че ще бъде водач на Русия, управлявал съвсем четвърт век. Само болшевишкият деспот Йосиф Сталин е бил на власт по-дълго в последните 100 години.

За последователите на Путин това ще е поддръжка за политиката му да се приключи хаосът от прехода след разпадането на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, да се живее по-добре и да бъде уважавана Русия като международна мощ.

За съперниците му изборите са единствено една спецоперация на службите за запазване на репресивния модел, водещ към задушаване на всякаква вътрешна опция, всеобща цензура и ограничение на свободите, както и на иконоимка, подвластна в голяма степен от рандеман и експорт на горива и първични материали.

До изборите бяха позволени общо 8 претенденти, само че нито един от тях не е сериозен конкурент на Путин. До социологически допитвания не бе позволена нито една самостоятелна организация, а прокремълските настояват, че за него ще гласоподават до 70% от готовите да вземат участие във вота. Това е 10 пъти повече от втория по известност - претендентът на комунистите, милионерът Павел Грудинин.

Държавният и административният уред са впрегнати в това да " стимулират " гласоподавателите да отидат да гласоподават. Руски демократични анализатори разясняват, че управници на всички равнища считат, че никой от Москва няма да ги смъмри, в случай че малко прекалят с натиска да се гласоподава за президента, само че позициите им може съществено да пострадат, в случай че интензивността в техния регион е ниска.

Екипът на Путин публично твърди, че няма формула " 70 от 70 " (т.е. да завоюва 70% от изборна интензивност от 70%), само че в реалност се вложиха обилни старания новият мандат на президента да получи легитимност точно посредством един безапелационен резултат. Така се заобикаля заплахата да се окаже, че 65-годишният Путин в действителност ръководи от името на свиващо се малцинство от гласоподавателите и получава " руска " поддръжка от по 85-90 % единствено в региони като кавказките републики, където има практическа тирания на локални управници и където стопанската система оцелява само, с помощта на федералните дотации.

Заради големите размери на страната, гласуването стартира още късно в събота българско време в Петропавловск-Камчатския в Далечния изток и ще завърши 22 часа по-късно в Калининград на запад.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР