Близо 11 милиарда лева е стойността на ВиК инфраструктурата в

...
Близо 11 милиарда лева е стойността на ВиК инфраструктурата в
Коментари Харесай

ВиК инфраструктурата в България е за 11 милиарда лева

Близо 11 милиарда лв. е цената на ВиК инфраструктурата в България. Това демонстрира оценката на ВиК активите обществена държавна и обществена общинска благосъстоятелност, която се прави за първи път.

Активите, за които е събирана информация, са водоизточниците – каптажи, речни водохващания, пречиствателни станции, водопроводна мрежа, в това число оборудванията по нея, помпени и хлораторни станции и други характерни уреди, канализационна мрежа (главни и второстепенни канализационни колектори в обитаемо място и отвън него), дъждопреливници, канализационни помпени станции, електрически уреди, измервателна инсталация и съоръжение, както и здания, които се употребяват от ВиК сдруженията. Техническите параметри на подземната инфраструктура, която е над 90 хиляди километра, са оценени въз основа на наличната документи за тях, без в допълнение проучване със профилирано съоръжение.

Оценката е направена по план „ Подпомагане районното капиталово обмисляне на бранш ВиК “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, и е на база на унифицирани Инструкции за оценка на обществени ВиК активи. Те са създадени от Световната банка през 2015 година, още веднъж с финансиране по ОПОС, само че от предходния интервал – 2007-2013 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР