Близо 11,7 милиона души по света са се заразили с

...
Близо 11,7 милиона души по света са се заразили с
Коментари Харесай

Нов рекорд в САЩ: 60 000 заразени за ден, общо над 3 милиона

Близо 11,7 милиона души по света са се заразили с новия ковид. Почти 540 хиляди от тях са умряли, демонстрират събраните от Франс прес публични данни към 19 ч. по Гринуич (22 ч. българско време) нощес. Реалният брой на инфектираните обаче е по-висок, защото някои страни тестват единствено хора в тежко положение, а други страни не разполагат с задоволителен потенциал за тестване, отбелязва Агенция Франс Прес.

Съединените щати са преди всичко в света по брой умряли и инфектирани, следвани от Бразилия, Англия, Италия и Мексико. Най-много смъртни случаи на глава от популацията има в Белгия (84 умряли на 100 000 жители), следвана от Англия (65), Испания (61), Италия (58) и Швеция (54).

Пандемията от ковид в света още не е достигнала своя пик, съобщи генералният шеф на Световната здравна организация /СЗО/ Тедрос Аданом Гебрейесус. По думите му, в случай че при започване на пандемията 400 хиляди случаи на заразяване са били регистрирани за 12 седмици, то същият брой е открит единствено през последния уикенд. " Разпространението на ковид се форсира и ние още не сме стигнали до пика на епидемията ", акцентира Гебрейесус.

Повече от 3 милиона са към този момент записаните инфектирани с ковид в Съединени американски щати . През последното денонощие в страната са били регистрирани рекордните над 60 000 нови инфектирани, заяви университетът " Джонс Хопкинс ". Повече от 1100 души са умряли в Съединените щати за миналите 24 часа. Смъртните случаи в страната от причиняваното от новия ковид заболяване към този момент са 131 362.

Броят на инфектираните нараства сензитивно през последните две седмици в двайсетина щата. Вчера двата най-многолюдни американски щата - Тексас и Калифорния - записаха рекордните за тях над 10 000 нови случая за денонощие, отбелязва Ройтерс. Тексас бе един от първите американски щати, рестартирали стопанската система си - още през май. Някои дефинираха този развой като несвоевременен и той бе спрян на 25 юни от губернатора републиканец Грег Абът. На другия ден Абът подреди питейните заведения в щата да бъдат затворени, а предходната седмица направи носенето на маска на публичните места наложително. Броят на пациентите с Covid-19 в тексаски лечебни заведения се усили повече от два пъти за две седмици - от 4092 до 9286. От началото на пандемията в Тексас са регистрирани 210 585 инфектирани с ковид..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР