Близо 1000 служители на Световната банка се събраха в петък

...
Близо 1000 служители на Световната банка се събраха в петък
Коментари Харесай

Служителите на Световната банка са изпратили Кристалина Георгиева към новата й работа с хоро

Близо 1000 чиновници на Световната банка се събраха в петък в края на работния ден в централното предверие на централата на банката във Вашингтон, с цел да изпратят Кристалина Георгиева, която поема поста на Управляващ шеф на МВФ, оповестиха през днешния ден от офиса на Световната банка в София.

Българката през последните три години беше Главен изпълнителен шеф на Световната банка, а тази година за няколко месеца оглави най-голямата интернационална финансова институция като краткотраен президент. Новоизбраният президент на Световната банка Дейвид Малпас е бил подготвил изненада за Кристалина Георгиева, която се е обърнала към чиновниците с прочувствено изявление. Изненадата е включвала осъществяване на национални танци, а в следствие самата Кристалина повела хорото, на което са се присъединили, както работещите в банката българи, по този начин и доста други чиновници.

В изпращането на Кристалина задочно са взели участие голям брой международни водачи, които във видеобръщение са й поискали триумф. Сред тях са някогашните президенти на Световната банка Пол Уолфънсън и Робърт Зелик, някогашният ръководител на Организация на обединените нации Бан Ки Мун, някогашният ръководител на Европейска комисия Жозе Мануел Барозо, както и Мелинда Гейтс и Кристин Лагард, написа в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР